Çekya, Ukrayna'ya savaş helikopterleri verecek

Çekya, Ukrayna’ya askeri helikopter ve cephanelik desteğinde bulunacak. Ayrıca Çekya, F-16 pilotlarını yetiştirme konusunda yardım edecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 13:20
https://www.qha.com.tr/

Çekya Başbakanı Petr Fiala, ülkesinin Ukrayna’ya savaş helikopterleri sağlayacağını ve F-16 savaş pilotlarının eğitimi konusunda yardımcı olacağını açıkladı.

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Prag’ta bugün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile düzenlediği ortak basın toplantısında Çekya'nın, Ukrayna'ya siyasi, askeri ve insani desteğinin süreceğini ifade etti. Fiala yaptığı açıklamada, “Bugün sayın cumhurbaşkanına, Çekya’nın Ukrayna’ya önümüzdeki aylarda savaş helikopterlerini ve 100 bin büyük kalibreli mühimmat hibe edeceğini teyit ettim.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Fiala, Çekya’nın Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarının kullanımı için uzman yetiştirme konusunda yardım edeceğini ve Ukrayna'ya bir eğitim simülatörü sağlayacağını da açıkladı.

"SAĞLADIĞIMIZ ASKERİ DESTEĞİN UKRAYNA'YA KENDİNİ SAVUNMAYA YARDIM ETMESİNDEN MEMNUNUM"

Fiala, "Rusya'nın barbar saldırısına karşı Ukrayna'nın kendisini bu kadar cesurca savunmasının takdire şayan olduğunu söylemeliyim. Ayrıca sağladığımız askeri yardım malzemelerinin cesur ve başarılı savunmaya yardımcı olmasından memnunum." değerlendirmesinde bulundu.