BM: Rusya, Ukrayna'da binden fazla sağlık tesisini vurdu!

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric Rusya'nın Ukrayna'da binden fazla sağlık tesisini vurduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 10:32
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıları devam ediyor. Milyonlarca insanın can güvenliği tehlikesi yaşadığı Ukrayna'da ölüm haberleri peş peşe geliyor. 

UKRAYNA'DAKİ SAĞLIK TESİSLERİ RUS SALDIRISI ALTINDA

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric günlük basın toplantısında Ukrayna'da hemen hemen her gün sağlık tesislerinin hedef alındığını belirtti. Yalnızca dün Donetsk'te 3 sağlık tesisinin vurulduğunu hatırlatan Dujarric, "Sağlık tesislerine yönelik saldırılar, cephe hattının her iki tarafında da gerçekleştirildi. Nerede olursa olsun, sağlık tesislerini hedef almak ya da vurmak insancıl hukukun ihlali anlamına gelir" dedi.

RUSYA UKRAYNA'DA BİNDEN FAZLA SAĞLIK TESİSİNE SALDIRDI

Ayrıca Dujarric, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aktardığı Ukrayna'da binden fazla sağlık tesisine Rus saldırısı olduğunu ve bu kapsamda 240 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda sağlık çalışanı ve hastanın yaralandığı bilgisini de dile getirdi. 

Ukrayna'nın doğu ve güney kanadındaki sağlık tesislerinin yarısından fazlasının işlevsel olmadığını vurgulayan Dujarric, BM ve insani yardım ortaklarının sağlık alanında 3 milyon kişiye ulaştığını belirtti. Dujarric ayrıca ana hedefin 8 milyon kişiye ulaşmak olduğunu kaydetti.