BM Genel Sekreteri Guterres: 15 milyon Ukraynalı insani yardıma ihtiyaç duyuyor!

BM Genel Sekreteri Guterres, BMGK toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırılarda 15 milyondan fazla Ukraynalının insani yardıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 17:24
https://www.qha.com.tr/

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 24 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen BM Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında konuştu. Guterres konuşmasında, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya karşı başlattığı ve hâlâ devam ettirdiği topyekûn işgal girişimi ve saldırıları sonucunda 15 milyondan fazla Ukraynalının insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Guterres şu ifadeleri kullandı:

Büyük zorluklara rağmen Birleşmiş Milletler, Ukrayna'daki en büyük uluslararası varlık olarak tam katılımını sürdürmektedir.  Sadece bu yıl ortaklarımızla birlikte 6,2 milyondan fazla insana hayat kurtarıcı yardım sağladık. Ancak uluslararası toplumun desteğine ihtiyacımız var. Ukrayna'da yarısından fazlası kadın ve kız çocuğu olmak üzere 15 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

İKİ BUÇUK YILDA 11 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ

Guterres konuşmasında savaşın başladığı günden beri Ukrayna'da yaklaşık 10 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını, 11 binden fazla insanın da Rusya tarafından öldürüldüğünü vurguladı. Ayrıca Guterres, 2024 İnsani Müdahale Planı'nın yarısından daha azının finanse edildiğini belirterek bağışçılara "sahadaki hayati çalışmaları sürdürmeye yardımcı olmaları” konusunda çağrıda bulundu.