Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya ağır yük taşıyabilen İHA desteği

Birleşik Krallık, Ukrayna'ya 180 kilograma kadar ağırlık taşıyabilen Malloy T400 tipi ağır yük insansız hava araçları sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 20:31
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık, ön cephedeki birliklere ağır silah ve mühimmat teslim edebilen ve ayrıca yaralıları taşıyabilen Malloy T400 insansız hava araçlarını (İHA) Ukrayna’ya devretti. Ukrayna'ya sağlanan ağır yük taşıyabilen İHA'lar sayesinde Rus saldırılarına karşı sahada güçlü bir lojistik ve ikmal hattı oluşturulabilecek.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Malloy T400 İHA kullanılarak yapılan askeri tahliyenin görüntüleri paylaşılarak, Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya Malloy T400 ağır yük İHA sağladığı duyuruldu. Açıklamada bu İHA’ların, cepheye kargo ve silah taşıyabileceği belirtildi.

Birleşik Krallık'tan #Ukrayna'ya ağır yük taşıyabilen İHA desteğihttps://t.co/5OC0sXWHpS pic.twitter.com/yUlidzFqiS

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 14, 2023

MALLOY T400 İHA

Malloy T400 İHA'lar 70 km mesafe boyunca 180 kg'a kadar ağırlık taşıma kapasitesine ve yüksek düzeyde otomasyona sahip. Kendi başına kalkış ve iniş yapabilen İHA'lar, kötü hava koşullarında programlanmış bir rotayı takip etme yeteneğine sahip.

Malloy İHA'lar, İngiliz Malloy Aeronautics şirketi tarafından üretiliyor ve şu anda Britanya Kraliyet Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılıyor.