Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı: Rusya’nın Harkiv’e saldırıları son derece tehlikeli

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron, Rusya’nın 12 Mayıs’ta Harkiv’e gerçekleştirdiği saldırılarının son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 13:41
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Harkiv’e yönelik saldırılarını 12 Mayıs sabahı itibarıyla yoğunlaştırdı. Ayrıca Rus piyade gruplarının da bölgede hareketi gözlemlendi.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron, Rus güçlerinin Harkiv’e saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. İşgalci Rusya’nın saldırılarının son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Cameron, "(Rusya) şimdi sanki Harkiv'in kuzeyinden yeniden işgal etti. Ukraynalılara yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." dedi.

"HEPİMİZİN DAHA FAZLASINI YAPMASI GEREKİYOR"

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron, Londra'nın Kıyiv’e yıllık 3 milyar sterlinlik yardım paketi vermesinin önemini vurguladı. Cameron konuya ilişkin "Hepimizin daha fazlasını yapması gerekiyor, Birleşik Krallık'ın yaptığı da bu, bir kez daha liderlik ediyoruz. Önce tanklar yapacağız, önce tanksavar silahları yapacağız, önce uzun menzilli toplar yapacağız." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BAŞKOMUTANI, HARKİV’DE DURUMUN AĞIRLAŞTIĞINI SÖYLEDİ

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, 12 Mayıs tarihinde cephedeki duruma ilişkin açıklama yaptı. Sırskıy açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’nın savunmasını kırma çabalarını durdurduklarına dikkat çektiği açıklamasında “Ukrayna Savunma Kuvvetleri birlikleri şiddetli savunma savaşları yürütüyor, Rus işgalcilerin savunmamızı kırma girişimleri durduruldu. İstihbaratımız, topçularımız, insansız sistem birimlerimiz çalışıyor. Düşmanın planlarını biliyoruz ve tüm eylemlerine esnek bir şekilde tepki veriyoruz. Savunmanın güçlendirilmesi için gerekli her türlü tedbir alınmakta ve personel dahil kararlar ivedilikle alınmaktadır.” ifadelerine yer verdi. Sırskıy, bu hafta Harkiv’de durumun kötüleştiğini, işgalci Rusya ile sınır bölgesinde çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Sırskıy ayrıca, “Durum zorlu, ancak Savunma Kuvvetleri savunma hatlarını ve pozisyonlarını korumak için mümkün olan her şeyi yapıyor ve bu da düşmanın yenilgisiyle sonuçlanıyor.” dedi.