Bir Kırım Tatar asker daha Rus esaretinden kurtarıldı!

Ukrayna ile Rusya arasında düzenlenen son esir takası sonucunda bir Kırım Tatar asker Rus esaretinden kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 12:02
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ile Rusya arasında 14 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen esir takası sırasında Ukrayna ordusu askeri, Kırım Tatarı Eldar Menumerov Rus esaretinden kurtarıldı.

MARİUPOL SAVUNMASINDA GÖREV ALMIŞTI

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliğinden yapılan açıklamada, 14 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen esir takası sırasında 82’si er ve erbaş, 21’i subay olmak üzere 103 Ukrayna askerinin evlerine geri döndüğünü belirterek, “Ayrıca takas sonucu, Ukrayna Ulusal Muhafızları 12. Tugayı askeri olarak Mariupol savunmasında görev alan Kırım Tatarı, sporcu, serbest stil güreşçisi Eldar Menumerov Rus esaretinden kurtarıldı.” denildi.

34 yaşındaki Eldar Menumerov, Donetsk bölgesindeki Granitne köyü sakini. Köy yetkilileri yaptıkları açıklamada, Eldar Menumerov’u uzun bir rehabilitasyon sürecinin beklediğini belirterek, “Ancak ailesi, arkadaşları ve Granitne köyü sakinleri için en önemli şey Eldar'ın hayatta olması ve vatanında bulunmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAK LENİYE UMEROVA SERBEST BIRAKILDI

???????? Esir takası sonucu özgürlüğüne kavuşan Kırım Tatarı Leniye Umerova: Ukrayna bayrağını görmekten çok mutluyum! pic.twitter.com/deUGqgEwuX

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 13, 2024

Ukrayna, 13 Eylül 2024 tarihinde 23'ü kadın olmak üzere 49 asker ve sivili daha Rus esaretinden kurtarmıştı. Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen bu esir takası sonucu, Kremlin tarafından alıkonulan 26 yaşındaki Ukrayna vatandaşı Kırım Tatarı Leniye Umerova da serbest bırakılmıştı.

KIRIM TATAR ASKER RUS ESARETİNDEN KURTARILDI

Kırım Tatar Kaynak Merkezinden yapılan açıklamada, 25 Haziran’da yapılan esir değişimi sırasında Kırım Tatar asker Eldar Penya-Şemsedinov’un Rus esaretinden kurtarıldığı duyurulmuştu. Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Geniçesk (Henichesk) kentinde 1991’te dünyaya gelen Eldar Penya-Şemsedinov’un 4 Nisan 2022’de Mariupol’de esir düştükten sonra 2 yıldan uzun süre Rus esaretinde geçirdi.