Biden, Scholz, Macron ve Starmer bir arada!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ve ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yapılacak ek yardımları ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın (Volodimir Zelenski) Zafer Planı’nı görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 09:47
https://www.qha.com.tr/

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden 18 Ekim 2024 tarihinde Berlin’de bir araya geldi. Liderlerin gündeminde Ukrayna’ya yapılacak ek yardımlar ve Zafer Planı vardı.

Alman hükûmetinin basın bülteninden yapılan açıklamada “Liderler, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden saldırgan savaşını kınadılar ve Ukrayna'ya, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin kullanımı da dahil olmak üzere ek güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlama planlarını görüştüler. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Şartı da dahil olmak üzere uluslararası hukuka, egemenlik ile toprak bütünlüğüne saygıya dayalı adil ve kalıcı bir barışı güvence altına alma çabalarında Ukrayna'yı desteklemeye devam etme kararlılıklarını yinelediler."  ifadeleri kullanıldı.

ZAFER PLANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 5 maddeden oluşan Zafer Planı'nı Ukrayna Parlamentosuna 16 Ekim 2024 tarihinde sunmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Zafer Planı’nın birincisinin jeopolitik, ikincisi ve üçüncüsünün askerî, dördüncüsünün ekonomik ve beşincisinin güvenlik alanında olmak üzere 5 maddeden ve 3 gizli ekten oluştuğunu belirtmişti.