Beyaz Saray: Önümüzdeki birkaç ay Ukrayna için kritik

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ukrayna için gelecek birkaç ayın kritik olduğunu belirterek, Kongre'nin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 10:45
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'ya ekonomik ve askerî açıdan destek sağlayan Joe Biden yönetimindeki Amerika Birleşik Devletleri (ABD), yardımların hız kazanması için çağrıda bulunuyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rus saldırılarına karşı savunma yapan Ukrayna için birkaç ayın önemli olduğuna işaret ederek, "Önümüzdeki birkaç ay Ukrayna için kritik olacak" dedi.

"KONGRE'NİN HAREKETE GEÇMESİ GEREKİYOR"

Buna bağlı olarak ABD'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek olması için Kongre'nin harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Kirby, Rus birliklerin Ukrayna topraklarına saldırmaya devam ettiğini ve bu sebepten Ukrayna'nın stoklarının azaldığını dile getirdi. Kirby, "Bu sonuçlara ulaşmak için Ukrayna'ya ihtiyaç duyduğu desteği sağlamaya devam edebilmek istiyoruz" diyerek, Kongre'nin Ukrayna'ya destek olması için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Vladimir Putin idaresindeki Rusya, İran yapımı Şahed insansız hava araçları (İHA) kullanırken, Kuzey Kore'den de askerî malzeme tedarik ediyor.