Batı ülkeleri, Ukrayna'ya hava savunması için yüzlerce füze sağlayacak

Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda ve ABD'nin savunma bakanları, Ukrayna'ya füze sistemlerinin sağlanması hususunda açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 09:39
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda ve ABD'nin savunma bakanları 15 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, Ukrayna'ya Rus saldırılarına karşı savunmasını güçlendirmesi için ortak ve acil hava savunma desteği verileceğini duyurdu. Ortak hava savunma sistemleri tedariki, Brüksel'de Ramstein formatında düzenlenen Ukrayna'nın savunma konularına ilişkin temas grubunun 13. toplantısında açıklandı.

BİRLEŞİK KRALLIK'TAN UKRAYNA'YA FÜZE SİSTEMİ DESTEĞİ

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, ortak girişimin bir parçası olarak Ukrayna'nın "yüzlerce kısa ve orta menzilli uçaksavar füze sistemi ve ilgili sistemler" alacağını, teslimatın halihazırda devam ettiğini ve haftalar içinde tamamlanacağını söyledi.

AMAÇ, UKRAYNA'NIN KRİTİK ALTYAPISINI KORUMAK

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, "Ukrayna'nın kritik ulusal altyapısını korumak ve önümüzdeki aylarda karşı saldırı operasyonlarının başarısını sağlamak için" bunlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

DANİMARKA'DAN 2,94 MİLYAR AVRO DESTEĞİ

Danimarka Savunma Bakan Vekili Troels Lund Poulsen, ülkesinin gelecek birkaç yıl içinde Birleşik Krallık liderliğindeki Ukrayna Uluslararası Fonu'na 21,9 milyar kron (2,94 milyar avro) ek bağış yapmayı planladığını kaydetti.