Başbakan Şmigal açıkladı: Ukrayna, AB'ye ne zaman üye olacak?

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, ülkenin Avrupa Birliğine (AB) katılım müzakerelerine 2024'ün ilk yarısında başlayacağına işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 15:17
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) üyeliğine hazırlanan Ukrayna'nın ne zaman aday olacağı merak konusu oldu. Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, merak edilen konuyla ilgili açıklamada bulundu. Şmigal yaptığı açıklamada, "Bu hafta Avrupa Konseyi toplantısında onay almayı bekliyoruz ve almak istiyoruz. Bu yılın ilk yarısında katılım müzakerelerine başlayabileceğimize inanıyoruz" bilgisini verdi.

"UKRAYNA'NIN AB'YE KISA ZAMANDA ÜYE OLACAĞINA İNANIYORUZ"

Şmigal geçen hafta Ukrayna ve Moldova'nın AB'ye katılımı için müzakere taslağı gönderdiğini anımsattı. Sürecin 2 yıldan az bir zamanda sonlanacağına inandığını ifade eden Şmigal, "Avrupalı ​​ortaklarımızın, Avrupa Komisyonu tarafından önerildiği gibi, herhangi bir ek değişiklik olmadan bunu onaylayacağını umuyoruz. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, 2030'u AB'nin daha fazla genişlemesi için olası bir hedef yıl olarak adlandırdı, ancak Ukrayna'nın bunu garanti altına alması için mümkün olan her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Şmigal, daha önce Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın onaylamadığı ve tepki gösterdiği sürecin, Ukrayna'nın müzakereleriyle tamamlanabileceğini ve AB üyesi ülkelerin direnciyle karşılaşmayacağından emin olduğunu söyledi.