Barış Zirvesi öncesinde Ukrayna ile ABD arasında kritik anlaşma

Ukrayna ve ABD, 15-16 Haziran tarihlerinde İsviçre'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Ukrayna Barış Zirvesi'nden önce güvenlik anlaşması imzalayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 22:30
https://www.qha.com.tr/

İsviçre'nin 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde ev sahipliği yapacağı Ukrayna Barış Zirvesi adım adım yaklaşıyor. Rusya ve en büyük müttefiki olan Belarus'un katılmayacağını açıkladığı zirveye 50'den fazla ülkenin katılım sağlaması beklenirken, zirve öncesinde önemli bir anlaşmanın yapılacağı belirtildi.

ANLAŞMA G7 ZİRVESİNDE YAPILACAK

Financial Times gazetesinin gündeme taşıdığı habere göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve ABD Başkanı Joe Biden, 15-16 Haziran tarihlerinde İsviçre'de düzenlenecek olan Küresel Barış Zirvesi öncesinde bir güvenlik iş birliği anlaşması imzalayacak.

ABD'li yetkililere göre, barış zirvesinden birkaç gün önce Zelenskıy ve Biden, 13-15 Haziran tarihlerinde İtalya'nın güneyinde yer alan Apulia kentinde yapılacak G7 liderler toplantısı öncesinde bir güvenlik anlaşması imzalayacak.

Söz konusu anlaşmasının, Ukrayna'nın NATO üyesi ülkelerle imzaladığı ve askerî eğitim, istihbarat paylaşımı ve ekonomik yardım da dahil olmak üzere uzun vadeli destek taahhütlerini öngören bir dizi anlaşmanın en önemlisi olması bekleniyor.