Bakan Umerov, Polonyalı mevkidaşıyla cephedeki son durumu görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Polonyalı mevkidaşı Władysław Kosiniak-Kamysz ile telefon görüşmesi yaptı. Taraflar cephedeki son durumu ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 16:56
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rus saldırıları altındaki Ukrayna’daki son durum ve ordunun güncel ihtiyaçları ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bugün Polonya Başbakan Yardımcısı, Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi. Bakan Umerov, görüşme sırasında Polonyalı mevkidaşını yeni göreviyle ilgili tebrik ettiğini ve cephedeki durum başta olmak üzere Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği geniş çaplı füze saldırıları ile ilgili bilgi verdiğini aktardı.

Polonya Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz’ı başkent Kıyiv’e davet ettiğini belirten Umerov, “Polonya'nın, Avrupa'nın güvenliğine ve Polonya'nın ulusal çıkarlarına fayda sağlayacak olan yetenek koalisyonları içindeki rolünü artırma niyetinden dolayı minnettarız” açıklamasında bulundu.