Bahmut'ta son bir haftada 1100 Rus askeri etkisiz hale getirildi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, son bir haftada Bahmut bölgesinde bin 100 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 14:17
https://www.qha.com.tr/

Bir yıldır Ukrayna topraklarına saldıran Putin idaresindeki Rusya, savunmasız sivilleri ve altyapı tesislerini hedef alıyor. Ukrayna'nın Bahmut bölgesini kuşatma altına alan işgalciler ve Ukrayna ordusu arasında sıcak çatışmalar devam ediyor.

BİN 100 RUS ASKER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Bahmut'taki son durumla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 6 Mart'tan bin 100 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Son bir hafta içinde kayıp veren Rus ordusunda bin 500 askerin de yaralandığını belirtti. Ayrıca Zelenskıy, Rus ordusundaki ekipmanların imha edildiğini ve 10'dan fazla Rus deposunun patladığını duyurdu. 

UKRAYNA'DA ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Öte yandan Rusya'nın altyapı tesislerine yönelik saldırısının ardından ülkedeki son durumla ilgili bilgi veren Zelenskıy, "Harkiv’de elektrik var. Jıtomır bölgesinde elektrik var. Enerji arzında sorun yaşayan tüm şehirler ve topluluklara yeniden elektrik verildi. Bunun için çalışan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Perşembe günkü Rus terör saldırısının sonuçlarının ortadan kaldırılmasında yer alan tüm onarım ekiplerine, yerel ve merkezi makamlara bu hafta için enerji mühendislerimize şükranlarımı sunmak istiyorum" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'da eski lambaların yeni LED lambalarla değiştirildiğini dile getirdiği açıklamasında, "Ukraynalılar toplamda halihazırda 12 milyon LED lamba teslim aldı. Enerji tasarrufundan bahsetmişken, bu hacim 600 megavata kadar enerji tasarrufu yapmamızı sağlıyor. Bu, kabaca en güçlü nükleer santral ünitesinin üretiminin yarısından fazlasına eşdeğerdir. Lütfen bu lamba değişim programından yararlanın"  ifadelerini kullandı. 

İşgalci Rusya aylardır Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerine saldırarak önemli derecede zarar veriyor. Uzun zamandır elektrik, internet, ısıtıcı problemi yaşayan Ukraynalılar savaş içinde yaşam mücadelesi veriyor. 

RUSYA, BAHMUT'U ELE GEÇİREBİLMEK İÇİN EN AZ 30 BİN ASKER KAYBETTİ

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıları devam ederken, Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı Bahmut'ta aylardır yoğun çatışmalar yaşanıyor. Savaşın gidişatı ve stratejik anlamda ciddi bir önemi olmasa da Kremlin, şehri ele geçirmek için aylardır çaba harcıyor. Uluslararası bağımsız araştırmacılara göre, şu ana kadar Bahmut’ta 20-30 bin arasında Rus askerinin hayatını kaybettiği veya yaralandığını ifade ediyor.