Bağımsızlık Günü'nde 115 Ukraynalı esir özgürlüğüne kavuştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "115 savunmacımız daha bugün evlerine döndü" açıklamasında bulunarak, yeni esir takası gerçekleştirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 15:14
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana sürdürdüğü topyekûn saldırı ve işgal girişimi karşısında vatanlarını müdafaa ederken Rus esaretinde kalan 115 Ukraynalı asker, 24 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen esir takasıyla birlikte Ukrayna'ya geldi.

"HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİYORUZ"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Ulusal Muhafızlar, Silahlı Kuvvetler, Deniz Kuvvetleri ve Eyalet Sınır Muhafız Teşkilatı personelinden oluşan 115 askerin evlerine döndüğünü kaydetti.

"Her birini tek tek hatırlıyoruz. Onları arıyoruz ve geri getirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, esir takasında katkısı bulunan tüm birimlere minnettar olduğunu söyledi.

Öte yandan, Ukrayna'nın bağımsızlık günü olan 24 Ağustos'ta gerçekleşen son esir takasının Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) arabuluculuğunda gerçekleştirildiği açıklandı. Zelenskıy, açıklamasında değişimde görev alan ekip ile birlikte BAE'ye de teşekkür etti.

UKRAYNA'NIN KURSK'TAKİ İLERLEYİŞİ RUSYA'YI ESİR DEĞİŞİMİ KONUSUNDA İNİSİYATİF ALMAYA ZORLADI

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombutsman) Dmıtro Lubinets, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Kurs bölgesinde başlattığı sınır ötesi operasyondan sonra Rusya İnsan Hakları Yetkilisi Tatyana Moskalkova’nın kendisiyle iletişime geçtiğini bildirmişti.