Azerbaycan, Ukrayna'ya mayın temizleme makinesi teslim etti

Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Merdeliyev'in "Mayın temizleme konusu da dahil olmak üzere Ukrayna'ya yardım paketinin boyutunu artırdık" açıklamasının ardından Bakü yönetimi, mayın temizleme makinesi yolladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2023 15:44
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Bogdan Drapyatiy, 10 Ağustos 2023 tarihinde Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Merdeliyev başkanlığındaki Azerbaycan heyetiyle bir araya geldi. Görüşmelerin ana konusu, Ukrayna'nın mayınlardan temizlenmesi ve bu doğrultuda Azerbaycan'ın sağlayacağı yardımlar oldu.

AZERBAYCAN, UKRAYNALI UZMANLARA MAYIN TEMİZLEME EĞİTİMİ VERECEK

Görüşmede, Ukraynalı uzmanlara mayın temizleme alanında eğitim verecek ülkeler listesine Azerbaycan’ın eklendiği de vurgulandı. Azerbaycan tarafı görüşmede, Ukrayna'ya mekanize mayın temizleme makinesini de içerecek yeni bir yardım paketi açıkladı.

AZERBAYCAN, 1 ADET MAYIN TEMİZLEME MAKİNESİ GÖNDERDİ

Büyükelçi Merdeliyev, "İnsani mayın temizleme konusu da dahil olmak üzere Ukrayna'ya yardım paketinin boyutunu artırmaya karar verdik" dedi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya mayın temizleme makinesi gönderildiğini açıkladı.

Ukrayna'da Rusya'nın işgalinden kurtarılan bölgeler ve cephe hattında çok sayıda mayınlı alan bulunuyor. İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'nın karşı taarruzunu engellemek için cephe hattını mayınlayarak Ukrayna ordusunun ilerleyişini durdurmaya çalışıyor.