Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi: Direnç ve cesaretinize olan hayranlığımızı ifade etmek istiyoruz

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Bogdan Drapyatiy, Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Merdeliyev ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ana konusu Azerbaycan'ın Ukrayna'ya yardımları oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 21:15
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Bogdan Drapyatiy, 10 Ağustos 2023 tarihinde Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Merdeliyev başkanlığındaki Azerbaycan heyetiyle bir araya geldi. Görüşmenin ana konusu, Ukrayna'nın mayınlardan temizlenmesi ve bu doğrultuda Azerbaycan'ın Ukrayna'ya yönelik yardımları oldu. Büyükelçi Merdeliyev, diğer konuların yanı sıra Ukrayna'ya yardım paketinin genişletildiğini duyurdu.

AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİSİ MERDELİYEV: DİRENÇ VE CESARETİNİZE OLAN HAYRANLIĞIMIZI İFADE ETMEK İSTİYORUZ

Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Merdeliyev, "Direnç ve cesaretinize olan hayranlığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu nedenle, mayın temizleme konusu da dahil olmak üzere Ukrayna'ya yardım paketinin boyutunu artırmaya karar verdik. Ukrayna'ya yardım sağlamak için siyasi taahhütlerde bulunduk” dedi.

AZERBAYCAN, UKRAYNA'NIN ŞEHİRLERİNİ YENİDEN İNŞA EDECEK

Azerbaycan’ın Ukrayna’ya yönelik taahhütleri arasında; Rus işgalinden etkilenen Ukraynalı çocukların tıbbi ve psikolojik rehabilitasyonu, askeri personelin rehabilitasyonu, enerji sektöründeki destek ve Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşası olduğu ifade edildi. Büyükelçi, "İşbirliğimiz için İrpin şehrini seçtik, şehrin altyapısının yenilenmesi için çalışacağız. Projenin konsepti, mimari merkezin ve spor kompleksinin restorasyonu, çocuklar için yeni bir sanat merkezinin geliştirilmesi, çocuk sanat merkezi ve hastaneye tıbbi ekipman sağlanması olacak" açıklamasını yaptı.

AZERBAYCAN MAYIN TEMİZLEME İÇİN DESTEK OLACAK

Görüşmede, Ukraynalı uzmanlara mayın temizleme alanında eğitim verecek ülkeler listesine Azerbaycan’ın da eklendiği vurgulandı. Azerbaycan tarafı görüşmede, Ukrayna'ya mekanize mayın temizleme makinesini de içerecek yeni bir destek paketi açıkladı.