Azerbaycan, elektrik şebekelerinin yenilenmesi için Ukrayna'ya yeni destek paketi sağlayacak

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekûn saldırılarının ardından Rus saldırılarında zarar gören enerji sisteminin yenilenmesi için Ukrayna’ya destek veren ülkelerden biri Azerbaycan oldu. 2023 yılının sonuna kadar Azerbaycan’ın, Ukrayna’nın enerji sektörüne bir yardım paketi daha sağlaması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 12:28
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekûn işgal girişiminin başlangıcından bu yana, Rus saldırılarında zarar gören enerji sisteminin yenilenmesi için 10 kez insani yardım sevk etti. Azerbaycan’ın 2023 yılı sonuna kadar dağıtım ağlarının tamir edilmesi için Ukrayna’ya yeni bir yardım paketi sağlaması bekleniyor.

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, 9 Ekim’de Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Merdeliyev ile bir araya geldi. Ukrayna Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Azerbaycan’ın, Ukrayna’ya Rus saldırılarında zarar gören enerji altyapısının yenilenmesi için sağladığı destek ele alındı.

UKRAYNA'DAN AZERBAYCAN'A TEŞEKKÜR

Azerbaycan’a Ukrayna enerji sektörüne sağladığı büyük destek için teşekkür eden Ukrayna Enerji Bakanı Galuşçenko, "Azerbaycan ile enerji sektöründe işbirliğine değer veriyoruz ve işbirliğinin güçlenmesini umuyoruz" dedi. Açıklamada, 24 Şubat 2022’den bu yana Ukrayna'nın Azerbaycan'dan enerji sektörü için 50 yedek enerji santrali ve 45 güç transformatörü dahil olmak üzere 10 sevkiyat insani yardım aldığı aktarıldı. Ayrıca, yıl sonuna kadar dağıtım ağlarının yenilenmesi için Azerbaycan’dan büyük ekipman sevkiyatının gelmesinin beklendiği ifade edildi.

Bunun dışında Galuşçenko ile Merdeliyev’in görüşmede, petrol ve doğal gaz endüstrisindeki işbirliğini ve özellikle de kaynakların depolanması ve taşınması konusunu ele aldığı belirtildi.