Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde yangın!

2 buçuk yıldır Rus işgali altında bulunan Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijjya Nükleer Santralinde yangın çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2024 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2024 23:38
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgal güçlerinin Zaporijjya Nükleer Santralinde yangın çıkardığını duyurarak ilgili görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Zelenskıy yaptığı açıklamada şu ifadelerine yer verdi:

"Energodar. Nikopol'den, Rus işgal güçlerinin Zaporijjya Nükleer Santralinde yangın çıkardığını gözlemliyoruz.

Şu anda radyasyon göstergeleri normal. Ancak Rus teröristler nükleer santralin kontrolünü ellerinde tuttukları sürece durum normal değil ve olamaz. Zaporijjya Nükleer Santraline el koyduğu ilk günden itibaren Rusya, bunu yalnızca Ukrayna'ya ile tüm Avrupa'ya ve tüm dünyaya şantaj yapmak için kullanıyor".

Enerhodar. We have recorded from Nikopol that the Russian occupiers have started a fire on the territory of the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant. Currently, radiation levels are within norm. However, as long as the Russian terrorists maintain control over the nuclear plant, the… pic.twitter.com/TQUi3BJg4J

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 11, 2024

SANTRAL, MART 2022'DEN BERİ RUS İŞGALİ ALTINDA 

Rus işgal güçleri, 4 Mart 2022 tarihinde tüm uluslararası normları ihlal ederek Zaporijjya Nükleer Santrali'ni ele geçirdi. Rusya, santrale asker ve askeri teçhizat yerleştirerek nükleer santrali kalkan olarak kullanıyor.