Avrupa Birliği: Kimseyi AB'den atmayacağız!

Avrupa Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, açıklamalarında Ukrayna'dan gelen geçici koruma altındaki kişilerin AB'den atılmayacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:48
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, gerçekleştirdiği bir röportajında Avrupa Birliği'ne (AB) gelmiş olan Ukraynalıların sayısından ve askerlik çağına gelmiş Ukraynalı erkeklerin statüsünden bahsetti.

"UKRAYNA'YI NE KADAR SÜRERSE SÜRSÜN DESTEKLEYECEĞİZ"

Ylva Johansson, Radio Free Liberty ile yaptığı röportajında geçici koruma kapsamında bulunan 4,5 milyon Ukraynalı olduğunu belirtti. Bu sayının son 18 ayda arttığını vurgulayan Johansson, 24 Şubat 2022 tarihinden beri devam eden savaşın hem Avrupa hem de Ukrayna için "varoluşsal" olduğunu kaydetti. Johansson, gerektiği sürece Ukrayna'nın yanında olacakalarını ve Ukraynalıları kabul etmeye devam edeceklerini vurguladığı açıklamasında, "Siyasi mesaj açıktır. Ukrayna'yı ne kadar sürerse sürsün destekleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"KİMSEYİ AB'DEN ATMAYACAĞIZ"

Johansson, açıklamalarında askerlik çağına gelmiş Ukraynalı askerlerin hizmetlerini gerçekleştirmek üzere geri gönderilmesi hususunda Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında bu durumun  mümkün olmadığını vurguladı. Asker ihtiyacı olması durumunda bu durumun Ukrayna hükûmeti ve yetkilileri ile görüşülerek halledileceğini, "Ukrayna'ya dönmek isteyenleri destekleyeceğiz ve bunu en iyi şekilde nasıl yapabileceğimizi Ukrayna makamları ve Ukrayna hükûmeti ile görüşeceğiz." ifadeleriyle açıklarken AB'den kimsenin atılmayacağını belirtti.