Ameliyatına başlanacaktı Rus saldırısının hedefi oldu!

İşgalci Rusya'nın 8 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda hedef aldığı çocuk hastanesinde, ameliyatına başlanmak üzere olan 8 yaşındaki Ukraynalı çocuğun görüntüleri yürekleri sızlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 15:39
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminin 3. yılında sivilleri hedef almaya devam ediyor. Ukrayna genelinde 8 Temmuz itibarıyla hava saldırılarını artıran işgalci devlet, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'deki en büyük çocuk hastanesine saldırdı. Hava saldırısı sonucunda kanser tedavisi gören çocuklar Rus saldırısının hedefi oldu. 

Ohmatdıt (Okhmatdyt) Çocuk Hastanesine yönelik olarak gerçekleştirilen hava saldırısında enkaz çalışmalarının yanı sıra tedavi gören çocuklar farklı sağlık tesislerine nakledildi.

RUSYA, UKRAYNA'DA SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından paylaşılan bir görselde, "Rusya'nın saldırısı sırasında Ohmatdıt Hastanesi'nde 8 yaşında kalp hastası bir çocuk ameliyat masasındaydı. Doktorlar ve hemşireler ameliyata başlamak üzereydi ve herkesin hayatta kalması bir mucizeydi. Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı tam bir soykırımdır." değerlendirmesi yapıldı. Sosyal medyada paylaşılan görsel vicdanları sorgulattı.

Rusya'nın saldırısı sırasında #Ohmatdyt hastanesinde 8 yaşında kalp hastası bir çocuk ameliyat masasındaydı. Doktorlar ve hemşireler ameliyata başlamak üzereydi ve herkesin hayatta kalması bir mucizeydi. Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı tam bir soykırımdır. pic.twitter.com/cM76rq8pjh

— Ukraine in Türkiye (@UKRinTR) July 8, 2024

38 UKRAYNALI HAYATINI KAYBETTİ, 190 KİŞİ YARALANDI

Terör devletinin dün itibarıyla Ukrayna genelinde gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Kıyiv, Krıvıy Rig, Pokrovsk ve Dnipro'da toplamda 38 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 9 Temmuz 2024 tarihli açıklamasında, 4'ü çocuk 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 190 savunmasız Ukraynalı sivililn yaralandığını aktardı.