Almanya Maliye Bakanı Lindner'den Kıyiv'e destek ziyareti

Almanya Maliye Bakanı ve Almanya Hür Demokrat Parti Başkanı Christian Lindner, bugün Ukrayna'ya resmi ziyarette bulunarak Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 15:31
https://www.qha.com.tr/

Almanya Maliye Bakanı ve Almanya Hür Demokrat Parti Başkanı Christian Lindner, bugün Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e resmi ziyaret kapsamında geldi. Resmi ziyarette bulunan Bakan Lindner, Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko ile görüştü. İkili, görüşmede Ukrayna genelindeki Rus saldırıları ve Ukrayna cephesindeki son durumu ele aldı. Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya yönelik silah tedarik etmesi ve ekonomik desteği müzakere edildi.

Wir stehen an der Seite der #Ukraine, Schulter an Schulter, sagt Minister @c_lindner zu Beginn seines Besuchs in #Kiew. Werden heute auch den Blick in die Zukunft richten. Wollen ganz konkret besprechen, wie das Bundesfinanzministerium die ukrainische Seite unterstützen kann. pic.twitter.com/LetK2WAHKH

— Bundesministerium der Finanzen (@BMF_Bund) August 14, 2023

ALMANYA'DAN UKRAYNA'YA TAM DESTEK

Kıyiv Belediye Başkanı Klıçko konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ukrayna'nın gerekli silahlara şiddetle ihtiyacı olduğunu vurguladım. Bunlar hava savunma sistemleri ve uzun menzilli silahlar... Ortaklarımızın durumu anlayacağına ve bu konuda gereken özveriyi göstereceklerine güveniyoruz" ifadesini kullandı. 

Lindner ise Almanya'nın Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini vurgulayarak,"Aksi takdirde, Rus saldırganlığının tehdidi daha uzun süre tüm Avrupa'yı etkisi altına alacaktır" yorumunu yaptı. Öte yandan, Alman Bakan Lindner'in, Rus saldırılarının başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana ilk kez Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e geldiği öğrenildi.