Almanya Dışişleri Bakanı: Putin, Ukrayna'nın hayat damarlarını yok etmek istiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Berlin'de düzenlenen "2024 Ukrayna İyileştirme Konferansı" öncesi açıklama yaptı. Baerbock, "Putin, acımasız savaşıyla Ukrayna'nın hayat damarlarını yok etmek istiyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 15:11
https://www.qha.com.tr/

2024 Ukrayna İyileştirme Konferansı, 11-12 Haziran 2024 tarihinde Berlin'de gerçekleşecek. Konferans öncesi Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, önemli açıklamalarda bulundu. Baerbock, "Putin, acımasız savaşıyla Ukrayna'nın hayat damarlarını yok etmek istiyor." ifadesini kullanıyor.

“UKRAYNA'NIN AB'YE KATILMASININ YOLUNU AÇTIĞIMIZI AÇIKÇA ORTAYA KOYUYORUZ”

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock açıklamasında "İyileştirme Konferansı'nda bir araya gelerek sadece Rusya'nın acımasız saldırısına karşı koymadığımızı, aynı zamanda Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne katılmasının yolunu açtığımızı açıkça ortaya koyuyoruz." dedi.

2024 UKRAYNA İYİLEŞTİRME KONFERANSI (URC2024)

Almanya’nın başkenti Berlin’de 11-12 Haziran 2024 tarihli Ukrayna İyileştirme Konferansı bugün başladı. Konferans "Savunmada birlik. İyileşmede birlik. Birlikte daha güçlü" sloganı çerçevesinde gerçekleşecek. Avrupa Birliği (AB) üye ülkesinde düzenlenen ilk Ukrayna İyileştirme Konferansı olması açısından dikkat çekiyor.

GEÇEN YIL LONDRA'DA YAPILMIŞTI

Ukrayna'yı İyileştirme Konferansı'nın (UCR2023) ilki, 21 Haziran 2023 tarihinde  Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da yapılmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) çevrim içi olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasında, "Biz, Ukrayna'yı koruyoruz ve bu sayede özgürlüğü de koruyoruz. Ukrayna'yı inşa ettiğimizde özgürlüğü de inşa edeceğiz. Ukrayna'yı inşa ederek bir ülkeden çok daha fazlasını inşa ediyoruz, bizim neslimizin yaşamında ve bizden sonra olacağı gibi bir dünya inşa ediyoruz." dedi. Ukrayna'nın yeniden inşasına değinen Zelenskıy, ülkeyi yeniden inşa etmenin ülkeyi, bölgeyi, kıtayı ve dünyayı inşa etmek olduğunu ve bunun küresel bir sorumluluk olduğunu dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus saldırılarının Ukrayna tahılının önemini gösterdiğini vurgulayarak, "Gerçek enerji istikrarını garanti eden yeşil enerjidir. Ukrayna, kilit tedarikçilerden biri olabilir ve olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

SUNAK'TAN UKRAYNA'YA DESTEK MESAJI

Rishi Sunak, açılış konuşmasında Ukrayna'nın savunmasına destek vermeyi sürdüreceklerini vurgulayarak, "Müttefiklerimizle birlikte Ukrayna'nın savunmasına ve karşı taarruza desteğimizi sürdüreceğiz ve onlar bu savaşı kazanmaya devam ettikleri sürece Ukrayna'nın yanında olacağız." demişti.