Almanya'dan Ukrayna'ya bir ilk!

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ülkesinin ilk kez Ukrayna'ya askerî helikopter göndereceğini duyurdu. Sea King Mk41 tipi helikopter yedek parçaları ile birlikte Ukrayna'ya sevk edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 10:36
https://www.qha.com.tr/

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ramstein formatındaki 18. toplantının ardından 23 Ocak 2024 tarihinde Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yapılacak olan askerî yardım hakkında bilgi verdi. Bakan Pistorius, Ukrayna'ya ilk kez askerî helikopter gönderileceğini belirtti.

UKRAYNA'YA ASKERÎ HELİKOPTER SEVKİYATI

Bakan, Almanya'da hizmet dışı bırakılan Sea King Mk41 tipi helikopterin Ukrayna'ya tedarik edileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra helikopterin yedek parçalarının da sevk edileceğini belirten Pistorius, Ukrayna ordusuna eğitim verileceğini de dile getirdi. Pistorius, "Sea King, Ukraynalılara Karadeniz üzerinde keşif yapmaktan asker taşımaya kadar pek çok alanda yardımcı olacak kanıtlanmış ve güvenilir bir helikopter. Bu, bu türden ilk Alman teslimatı" bilgisini verdi.

Öte yandan Almanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu güne kadar Ukrayna'ya yaklaşık 6 milyar avro destek verildiği ifade edildi. 

KANADA F-16 SAVAŞ UÇAĞI EĞİTİMİNDE UKRAYNA ORDUSUNA EĞİTİM VERECEK

Ramstein toplantısında Kanada, Kıyiv hükûmetine yeni askerî yardım paketini ve Kanadalı eğitmenlerin de Ukraynalı pilotalara verilen F-16 savaş uçağı eğitimine katılacağını duyurdu.