Almanya'dan Ukrayna'ya 60 milyon euroluk insani yardım

Almanya’nın Ukrayna'ya insani yardım için 60 milyon euro daha tahsis edeceğini duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 09:29
https://www.qha.com.tr/

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Burbock, ülkesinin Ukrayna'ya insani yardım için 60 milyon euro daha tahsis edeceğini bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Burbock, bugün Brüksel'de düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada Ukrayna'nın doğu bölgelerindeki insani durumun son derece zor olduğunu vurguladı. “Her konuda eksiklik var. İnsanlar iki buçuk yılı aşkın bir süredir Rus saldırıları altında acı çekiyor.” diyen Burbock, Alman hükümetinin uluslararası ortaklarıyla birlikte Ukrayna'ya insani yardım ulaştırmaya çalıştığını belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik son saldırıları değerlendiren Burbock, Ukrayna'ya yönelik kapsamlı desteğin bu dönemde daha da önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca dışişleri bakanı, barışın sağlanması için Ukrayna'nın her boyutta desteğe ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

ALMANYA'DAN YENİ ASKERİ DESTEK PAKETİ

Berlin, 23 Mayıs 2024 tarihinde, Ukrayna'ya topçu mermileri, Leopard 1 AP tankları, makineli tüfekler, insansız hava araçları, tüfekler ve mühimmattan oluşan yeni bir askeri yardım paketini sağlayacağını açıkladı.