Almanya'dan dünyaya çağrı: Ukrayna'ya destek kesilirse savaş suçları artacak!

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Ukrayna'nın meşru müdafaasına destek çağrısı yaptı. Rusya'nın saldırganlığına karşı durulması gerektiğini vurgulayan Baerbock, Putin'e saldırılarını durdurma çağrısında bulundu ve Avrupa'nın güvenliği için destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 13:00
https://www.qha.com.tr/

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 79'uncu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda gerçekleştirdiği konuşmada Ukrayna'nın meşru müdafaasına verilen desteğin devam etmesi gerektiğini belirtti. Kesilecek desteğin Rusya'nın savaş suçlarını artırmasına yol açacağını ve “Ukrayna'nın çocuk hastanelerini savunmasız bırakmak” anlamına geleceğini vurguladı. 

Bakan Baerbock, Putin'in Uluslararası Barış Zirvesi davetine Ukrayna'daki çocuk hastanesini bombalayarak cevap verdiğini de hatırlattı. 

Ayrıca Baerbock, Rusya'nın Baltık Devletleri ve Polonya sınırlarının dokunulmazlığıyla da oynadığını belirtti. Baerbock şu ifadeleri kullandı:

İşte bu nedenle bugün Putin'e saldırılarını durdurması ve müzakere masasına gelmesi çağrısında bulunurken sizlerden de destek istiyorum. Bu sadece Avrupa'nın güvenliği için değil, bence sizin kendi çıkarlarınız için de gereklidir. Eğer Güvenlik Konseyinin daimi bir üyesinin küçük komşusunu fethetmesine ve yok etmesine izin verilirse, bu [BM] Şartı'nın özü saldırı altında demektir.