Almanya, 2022'den bu yana bin 173 Ukraynalıyı tedavi etti

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, savaşın başladığı günden günümüze kadar bin 173 Ukraynalının tedavi edildiğinden bahsederken Almanya'nın tedavi için 50 milyon avro destek sağladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 14:59
https://www.qha.com.tr/

Ukraynalı askerlerin tedavisi için 50 milyon avroya kadar ek kaynak sağlayan Alman hükûmeti, bu konuda yeni bir anlaşmaya vardı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yapılan yardımlar ve 2022 yılının mart ayından itibaren yapılan bin 173 Ukraynalının tedavisi hakkında konuştu.

"PUTİN'İN CANİCE SAVAŞI SONUCUNDA HER GÜN İNSAN ÖLÜYOR"

Bakan Faeser “İki buçuk yıldır Ukrayna'da Putin'in canice savaşı sonucunda her gün insanlar ölüyor. Çok sayıda asker ve sivil de korkunç yaralanmalara maruz kalıyor. En başından beri Ukrayna'nın ve inanılmaz acılar yaşayan insanların yanında olacağımızı açıkça ifade etmiştik. Halihazırda 1173 ağır yaralı Ukraynalı asker ve sivili tahliye ettik ve Alman kliniklerinde tedavi ettik. Bu yardım insanlığın bir gereğidir ve bu yardımı tüm gücümüzle sürdürüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner da Ukrayna'ya sağlanacak desteğin önemini vurgulayan “Ukrayna'nın yanında yer almaya devam ediyoruz. Bu destek, ülkelerinin özgürlüğü için savaşan ağır yaralı askerlere yardımı da içeriyor. Savaşta yaralanan askerlere bürokratik olmayan yardımların sağlanması önemlidir. Şimdi bulduğumuz çözümle Almanya'da gerekli tıbbi tedavi için güvence yaratıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

PUTİN'İN ÖLÜM SAÇAN SALDIRGANLIK SAVAŞI 

Almanya Sağlık Bakanı Prof Karl Lauterbach ise yapılan yardım ve Ukrayna'daki durumla ilgili  “Ukrayna'ya yönelik tıbbi destek Rus işgaline karşı mücadelede merkezi bir öneme sahip. Alman hastaneleri önemli bir katkı sağlıyor. Başka hiçbir Batı Avrupa ülkesi bu kadar çok sayıda ağır yaralı asker ve sivili tedavi etmiyor. Bu işi uzmanlaşmış klinikler yapıyor ve onlara teşekkür etmek istiyorum. Ortak girişimimizin amacı onların çalışmalarını mümkün kılmak ve kolaylaştırmaktır. Putin, ölüm saçan saldırganlık savaşında tıbbi altyapıyı yok etmekten bile çekinmiyor. Biz buna karşıyız ve Ukrayna'nın ağır yaralı yurttaşlarına mümkün olan en iyi bakımı sağlamasına yardımcı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Alman hükûmeti, resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada Ukrayna'nın sağlık altyapısının işgalci Putin tarafından hedef alınarak yok edilmeye çalışıldığı ve Almanya'nın bu durumda savaşta yaralananların tedavisini üstlenmesinin özel bir zorluk teşkil ettiğini belirtti. Yayımlanan açıklamada "Askerlerin kabulü ve tedavisi, Rus işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna'nın desteklenmesine önemli bir katkıdır." cümlelerine yer verilerek Almanya'nın bu savaşta Ukrayna yanında durmaya devam edeceğinin altı çizildi.