Alman silah üreticisi Rheinmetall, Ukrayna’da 4 fabrika inşa ediyor

Alman silah üreticisi Rheinmetall'ın Genel Müdürü Armin Papperger, şirketinin Ukrayna’da 4 farklı fabrika inşa ettiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 20:07
https://www.qha.com.tr/

Almanya'nın silah devi Rheinmetall, Ukrayna’da çeşitli silah türlerinin üretimi için 4 fabrika kuruyor. Rheinmetall’ın Ukrayna’daki ilk tesisi Haziran 2024’de faaliyete başladı. İkinci tesisin ise tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

RHEINMETALL, UKRAYNA'DA BARUT VE MÜHİMMAT FABRİKASI İNŞA EDİYOR

Rheinmetall Genel Müdürü (CEO) Armin Papperger, Ukrayna merkezli haber ajansı TSN'ye 26 Ekim’de verdiği demeçte, ilk tesisin halihazırda Ukrayna'da faaliyet göstermeye başladığını, ikinci tesisin ise neredeyse hazır olduğunu belirtti. Ayrıca Papperger, şirketinin barut ve mühimmat fabrikası inşa ettiğini de aktardı.

Ukrayna’daki savunma iş birliğine dair açıklamada bulunan Papperger, “Pek çok güzel planımız var. İlk tesis şu anda faaliyette. Ukrayna savunma sanayisi ortağımızdır. Artık bir üretim işletmemiz ve bir hizmet işletmemiz var. Yıl sonuna kadar Ukrayna'da ilk ultra modern Lynx piyade savaş aracına sahip olacağız. Şu anda piyade savaş araçlarının yanı sıra ana muharebe tanklarına da servis hizmeti vermekteyiz. Dolayısıyla bu çok verimli bir ortak girişim." ifadelerini kullandı. 

Rheinmetall'in Ukrayna'da bir mühimmat üretim tesisi olan barut fabrikası kurma yolunda olduğunu kaydeden Papperger, “Ayrıca Ukraynalıların kendini savunabilmesi için hava savunma sistemlerini üreten fabrika kurmak istiyoruz.” dedi.

İLK TESİS HAZİRANDA FAALİYETE BAŞLADI

Dönemin Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin, 10 Haziran 2024 tarihinde Alman silah üreticisi Rheinmetall ile Ukrayna'nın devlete ait kuruluşu olan Ukroboronprom'un Ukrayna'daki ilk ortak üretim tesisinin faaliyete geçtiğini açıklamıştı. Açıklamaya göre tesis, yurt dışından temin edilen ekipmanların daha hızlı onarılmasını ve daha sonra ön cepheye geri dönmelerini sağlayacak. Ayrıca gelecekte ilgili tesiste yeni zırhlı araçların da üreteceği kaydedilmişti.