ABD, Ukrayna'ya askerî yardımı askıya aldı

ABD Temsilciler Meclisi yeni finansmanı onaylamadığı için Beyaz Saray Ukrayna'ya sağladığı askerî desteği durdurmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 14:00
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ukrayna'ya sağladığı askerî destek, Temsilciler Meclisi yeni finansmanı onaylayana kadar askıya alındı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dün düzenlediği basın toplantısında, “Ukrayna'ya sağladığımız yardımlar şu an durdurulmuştur. Ancak Rusların gerçekleştirdiği saldırılar giderek yoğunlaşıyor. Ve bu hafta başında kirli işlerini yapmak için Kuzey Kore'nin balistik füzelerini kullandıkları söylendi. Dolayısıyla şu anda, özellikle de bu kış aylarında yardımımıza çok ihtiyaç duyuluyor." ifadelerini kullandı.

SON YARDIM PAKETİ ARALIK AYINDA TESLİM EDİLDİ

ABD'den Ukrayna'ya 250 milyon dolar tutarındaki son askerî yardım paketi 27 Aralık 2023'te sağlandı.

ABD’DEKİ GÖÇ POLİTİKASI KONUSUNDAKİ ANLAŞMAZLIKLAR NEDENİYLE YARDIMLAR ASKIYA ALINDI

Cumhuriyetçilerin daha sıkı göç politikaları yönündeki talepleri nedeniyle, 6 Aralık 2023'te Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılan yaklaşık 106 milyar dolarlık yardımın finansmanına yönelik bir yasa tasarısı ABD Senatosunda usule ilişkin bir oylamadan geçemedi. Bundan dolayı ABD, Ukrayna’ya sağladığı askerî desteği durdurmak zorunda kaldı.