ABD, Ukrayna ordusuna yönelik eğitim programında genişletme kararı aldı

ABD, Avrupa’daki Ukrayna askeri personeline yönelik eğitim programını ortak manevralar ve ortak askeri harekat tatbikatları da dahil olmak üzere genişlettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 12:10
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri, daha önce Başkan Joe Biden yönetiminin Ukrayna ordusu için eğitimde önemli bir genişleme yapmayı düşündüğünü söylemişti. 15 Kasım’da Avrupa Birliği’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine karşı Ukrayna’ya desteğini genişletmek için bir askeri yardım misyonu başlattı. Askeri misyon, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı 15 bine kadar askeri personelin Avrupa Birliği üye devletlerinin topraklarındaki çeşitli yerlerde talim eğitimini öngörüyor.

ABD’DEN UKRAYNA ORDUSUNA DESTEK

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa’da bulunan Ukrayna askeri personeline yönelik eğitim programında genişletme yaptı. Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna’ya yönelik olarak 2014’te başlayan sürekli eğitim çabalarının bir sonraki aşaması için mantıklı bir adım olduğunu bildirdi. Tabur, müfreze ve bölük seviyelerinde icra edilecek tatbikatlar, canlı atış eğitiminin ardından tabur seviyesinde manevra eğitimi ile son bulacak. 

Pat Ryder, programın Almanya’da Ocak ayından itibaren başlayacağını ve ayda yaklaşık 500 Ukraynalı askeri eğitimden geçireceğini söyledi.