ABD’nin Ukrayna'nın Ekonomik İyileşmesinden Sorumlu Özel Temsilcisi Pritzker Kıyiv’de!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ukrayna'nın Ekonomik İyileşmesinden Sorumlu Özel Temsilcisi Penny Pritzker 29 Temmuz 2024 tarihinde Kıyiv’e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 17:23
https://www.qha.com.tr/

ABD'nin Kıyiv Büyükelçisi Bridget Brink, ABD’nin Ukrayna'nın Ekonomik İyileşmesinden Sorumlu Özel Temsilcisi Penny Pritzker’ın Ukrayna’ya geldiğini bildirdi.

Büyükeçli Brink açıklamasında, "Amentum, Clayco Inc ve Westinghouse Nuclear'ın CEO'larının katılımıyla, Ukrayna'nın kendi geleceğini inşa etmesini sağlamaya kararlıyız. Şeffaf bir iş ortamı ve güçlü bir hukukun üstünlüğü, Ukrayna'nın toparlanması ve Avrupa Birliği (AB) yolu için anahtardır." dedi

A warm welcome back to Kyiv, @SpecRepUkraine! Joined by CEOs from @amentum_corp, @bobclarkbeyond, & @WECNuclear, we are committed to enabling Ukraine to build its own future. A transparent business environment & strong rule of law are key to Ukraine’s recovery and its EU path. pic.twitter.com/bbXqMC8fLX

— Ambassador Bridget A. Brink (@USAmbKyiv) July 29, 2024

Pritzker, 12 Ocak 2024 tarihinde Kıyiv’i ziyaret etmişti ve "Bu ziyaretin amacı, Ukrayna'nın AB ile müzakerelerin başlaması öncesinde yolsuzlukla mücadele mevzuatı konusunda kaydettiği ilerlemeye ilişkin takdirimizi ifade etmektir." demişti.