ABD’nin Kıyiv Büyükelçisi, Rusya'nın füze saldırılarına tepki gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kıyiv Büyükelçisi Bridget A. Brink, Rusya tarafından Ukrayna'ya yönelik bugün sabah gerçekleşen füze saldırılarına tepkisini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 16:15
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Ukrayna’ya karşı geniş hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu sabah saat 07.00 dolaylarında ülke genelinde hava alarmı verildi. Kısa süre sonra Kıyiv, Zaporijjya, Dnipro, Lviv, Odesa, Harkiv’de patlamalar meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kıyiv Büyükelçisi Bridget A. Brink ise füze saldırılarına tepki gösterdi.

Brink, telefonuna gelen saldırı bildirimlerinin ekran görüntüsünü paylaşarak “Ukraynalıların bu sabah telefonlarında gördükleri şey bu: Sonuç olarak, Rusya ülke çapında füzeler fırlatırken milyonlarca erkek, kadın ve çocuk bomba sığınaklarında bulunuyor. Ukrayna'nın 2024'te bu tür bir dehşetten kurtulmak için mücadele etmeye devam edebilmesi için şimdi finansmana ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

This is what Ukrainians see on their phones this morning: and as a result, millions of men, women, and children are in bomb shelters as Russia fires missiles across the country. Ukraine needs funding now to continue to fight for freedom from such horror in 2024. pic.twitter.com/0nOW4lR70Q

— Ambassador Bridget A. Brink (@USAmbKyiv) December 29, 2023