ABD: Eylül Ruslar için en kanlı bir ay oldu!

ABD'li yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn işgal girişiminde 2024 yılı eylül ayının Rus kuvvetleri için en kanlı ay olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 19:22
https://www.qha.com.tr/

ABD'li yetkililer, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarinden bu yana Ukrayna'ya yönelik olarak sürdürdüğü topyekûn işgal girişiminde eylül ayının Rus kuvvetleri için en yüksek kayıpların yaşandığı dönem olduğunu belirtti.

New York Times gazetesinin 11 Ekim 2024 tarihli haberine göre, Rusya, Ukrayna'daki Donbas bölgesinde "istikrarlı ancak kademeli" bir ilerleme kaydederken yüksek kayıplar vermeye devam ediyor. ABD'li yetkililer, Rusya'nın cepheye büyük miktarda insan gönderme politikasını sürdürdüğünü ifade etti. Ancak bu kayıpların, Ukrayna tarafında da devam etmesi bekleniyor.

KAYIPLAR VE GİZLİLİK

Ukrayna makamlarının, kendi kayıplarının sayısını ABD'den bile gizlediğini iddia eden yetkililer, eylül ayının Rusya açısından "bedeli en yüksek ay" olduğunu vurguladı. ABD'li yetkililer ayrıca, Rusya'nın kayıplarına rağmen her ay 30 bine yakın asker topladığını belirtirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kitlesel seferberlik ilan etmekten kaçındığını iddia etti.

ASKER GÖNDERME STRATEJİSİ

Öte yandan yetkililer, Rusya'nın yüksek kayıplarının yeni ve az eğitilmiş askerleri cepheye nispeten hızlı bir şekilde göndermeye zorladığını ifade etti. Bu durum, savaşın seyrini etkilemeye devam ediyor.