ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Rusya, Ukrayna'da durdurulmalı

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rusya’nın Ukrayna’da durdurulması gerektiğini dile getirdi. Blinken, aksi halde Rusların yeni hedefinin bir NATO ülkesi olabileceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 13:43
https://www.qha.com.tr/

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, dünyanın önde gelen basın kuruluşu CNN’e 10 Aralık 2023 tarihinde verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’da durdurulması gerektiğini ifade etti. Blinken, Rusya’nın Ukrayna’da durdurulmadığı takdirde bir NATO ülkesine saldırabileceğini ve ABD’yi daha geniş bir çatışmaya sürükleyebileceğini belirtti.

Blinken, "Ek bütçe talebinin Kongre tarafından oylanıp onaylanmaması durumunda mutlu olacak tek kişinin Moskova'da oturan, Tahran'da oturan ve Pekin'de oturan kişiler olduğunu düşünüyorum. Ukrayna için bu kesinlikle hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

BLINKEN: RUS SALDIRGANLIĞINA KARŞI TAARRUZ GEÇEN YIL DİKKATE DEĞER BİR İLERLEME KAYDETTİ

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ukrayna’nın karşı taarruzunu değerlendirerek, “Onlar (Ukrayna Silahlı Kuvvetleri), Şubat 2022'den bu yana ele geçirilen toprakların yüzde 50'sinden fazlasını geri alarak, Rus saldırganlığına karşı geçen yıl dikkate değer bir ilerleme kaydetti" açıklamasını yaptı.