ABD'den Ukrayna'ya NATO şartı!

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby 17 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Ukrayna'nın NATO üyesi olması için savaşı kazanması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 14:47
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, 17 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna’nın NATO’ya üyeliği noktasında önemli açıklamalarda bulundu.

Kirby, Ukrayna'nın ittifaka katılmadan önce tamamlanması gereken birçok şey olduğuna dikkat çekerek, "Öncelikle bu savaşı kazanmaları gerekiyor. Bunu yapabilmelerini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Ayrıca Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna'nın geleceğinde NATO'nun bir noktada olduğuna inandığına dikkat çekti.

Kirby, Rusya’nın işgal girişimi ve saldırıları son bulsa bile Ukrayna halkına yönelik meşru bir güvenlik tehdidinin var olduğunu dile getirdi ve bu nedenden dolayı Ukrayna’nın uzun vadede savunma sağlamak amacıyla ABD ile imzalanan güvenlik anlaşmasına atıf yaptı.

ABD İLE UKRAYNA ARASINDA YENİ GÜVENLİK ANLAŞMASI

İtalya'da bir araya gelen G7 Grubu liderleri, 13-15 Haziran 2024 tarihlerinde Rus saldırıları altındaki Ukrayna başta olmak üzere küresel ve güncel konuları masaya yatırmıştı. Zirvenin ilk gününde ABD ve Ukrayna arasında yeni güvenlik anlaşması imzalanmıştı.

İtalya'nın Fasano bölgesinde G7 Liderler Zirvesi marjında bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenskiy), iki ülke arasında arasında 10 yıllık savunma iş birliği anlaşmasına imza atmıştı. Liderler, anlaşmanın hem NATO'nun güvenliği hem de Ukrayna'nın savunma zemini için önemine vurgu yapmıştı.