ABD'den Ukrayna'ya ilk parti Abrams tankları teslimatına onay

ABD, Ukrayna'ya göndereceği Abrams tanklarının teslimatını onayladı. Tanklarla birlikte mühimmat, yedek parça ve yakıt ekipmanı gönderilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 11:07
https://www.qha.com.tr/

ABD, Ukrayna’ya sevk edilecek olan ilk parti Abrams tanklarının teslimatını onayladı. Askeri teçhizatın sonbaharın başlarında Ukrayna’ya ulaşması bekleniyor.

CNN televizyon kanalı, ABD'nin Ukrayna'ya gönderilecek olan ilk parti Abrams tanklarını onayladığını duyurdu. CNN’e açıklama yapan ABD Ordusu Satın Alma Şefi Douglas Bush, "Tanklarla birlikte gelen tüm malzemeleri Avrupa’ya daha sonra Ukrayna’ya sevk edilecek. Bunlar; mühimmat, yedek parça, yakıt ekipmanı ve onarım ekipmanıdır. Söz konusu olan sadece tanklar değil" dedi.

TANKLARIN TESLİM TARİHİ ERKENE ALINDI

ABD’nin önde gelen basın kuruluşu Politico, 27 Temmuz 2023'te daha önce yıl sonunda Ukrayna’ya tedarik edilmesi planlanan Abrams tanklarının, teslim tarihinin erkene alındığını bildirdi. ABD’nin Ukrayna’ya teslim edeceği Abrams tanklarının modelinin M1A1 olduğuna işaret edildi. ABD, son onarım ve modernizasyonun ardından ilk partinin Ukrayna’ya gideceğini aktardı.

ABD, toplamda Ukrayna'ya 31 tank teslim etmeyi planlıyor.