AB heyeti, Ukrayna'ya destek için Kıyiv'e gitti

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 12:21
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) heyetinde yer alan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e gitti. Ukraynalı yetkililerle görüşmesi beklenen heyetten yapılan açıklamada Rus saldırılarının başından bu yana Ukrayna'ya 50 milyar euro destek sağlandığını belirtti.

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın ana karasına sivil ve kritik alt yapı tesislerini hedeflediği saldırılarını sürdürüyor. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Rusya'yı ekonomik yaptırımlara boğarken; Ukrayna'ya yönelik askeri, ekonomik ve insani desteklerini artırıyor. 

AVRUPA  İLK GÜNDEN İTİBAREN UKRAYNA İLE BİRLEŞTİ

Buna bağlı olarak AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'ya destek mesajı vermek için başkent Kıyiv'e gitti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Borrell, "Avrupa ilk günden itibaren Ukrayna ile birleşti. Ve yine de kazanmak ve yeniden inşa etmek için yanınızda olacak" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Borrell, AB'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 50 milyar euro maddi destek sağladığını belirtti.

Arrived in Kyiv to convey EU’s strongest message of support to all Ukrainians defending their country. EU assistance has reached €50 billion since the start of Russia’s war. Europe stood united with Ukraine from day one. And will still stand with you to win and rebuild. pic.twitter.com/wfhIo9f9HT

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) February 2, 2023

AB KOMİSYONU BAŞKANI 4. KEZ KIYİV'DE

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in beraberinde Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve heyeti de Kıyiv'e gitti. Ukrayna'ya dördüncü kez gittiğini ifade eden von der Leyen, "AB'nin her zamanki gibi sıkı bir şekilde Ukrayna'nın yanında olduğunu göstermek için buradayız. Desteğimizi ve işbirliğimizi daha da derinleştirmek için" dedi.

Good to be back in Kyiv, my 4th time since Russia‘s invasion. This time, with my team of Commissioners. We are here together to show that the EU stands by Ukraine as firmly as ever. And to deepen further our support and cooperation. pic.twitter.com/zf8fvoNKnG

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 2, 2023