Ukrayna'nın 5 maddelik Zafer Planı tamamlandı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden'a sunacağı 5 maddelik Zafer Planı'nın tamamlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 11:15
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ilk olarak ABD Başkanı Joe Biden'a sunacağı 5 maddelik Zafer Planı'nın hazır olduğunu duyurdu. 

ZAFER PLANI TAMAMLANDI

Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik olarak başlatılan sınır ötesi operasyonunun Zafer Planı'nın bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Zelenskıy 18 Eylül 2024 tarihli konuşmasında, söz konusu planın tamamlandığını belirtti. 

Öte yandan Ukrayna cephesindeki son gelişmeler hakkında bilgi veren Zelenskıy, Toropets kasabasındaki Rus askerî mühimmat deposuna yönelik olarak düzenlenen operasyon nedeniyle Ukrayna ordusunu tebrik etti. Operasyonun Ukrayna Güvenlik Servisi ile birlikte Savunma İstihbaratı ve Özel Kuvvetler tarafından yapıldığına dikkat çeken Zelenskıy, "Dün gece (17 Eylül) Rusya topraklarında önemli bir sonuç elde edildi ve bu düşmanı zayıflatan türden bir eylemdir." dedi.

ZAFER PLANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, henüz basına açıklamadığı ancak 5 maddeden oluştuğunu belirttiği Zafer Planı'nı ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde sunacak. Henüz detay verilmeyen plan; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek", "Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.