Yalçın Topçu, Kumuk Türkü ve Nogay Türkü heyeti kabul etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kumuk Türkü ve Nogay Türkü heyeti kabul etti. Kabulde, Kumuk Türklerinin Kahramanmaraş depremlerinde mağdur olan depremzedelere yönelik insani yardımları Türkiye'ye ulaştıran heyete teşekkür edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 18:53
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kumuk Türkleri Sultan-Mut Tarkulu Etenekli Gençleri Destekleme Vakfı Başkanı Nadirsoltan Abdurahmanov, Nogay Türkü ünlü sanatçı Arslanbek Sultanbekov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yalçın Topçu, kabulde Kumuk Türklerinin tarihteki yerine değinerek, "Kumuk Türkleri Dağıstan ve Kuzey Kafkasya’nın kadim Türk halklarındandır. Kumuk kardeşlerimize, asrın depremini yaşadığımız bu günlerde, Vakıf Başkanımız Kardeşim Abdurahmanov Nadirsoltan Gadjieviç’e, vakfın mensuplarına, destek olan bütün kardeşlerimize acımızı paylaştıkları ve nazik ziyaretleri için hasseten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ALLAH, TÜRK DEVLETİNE VE MİLLETİNE BİR DAHA BU TİP AFETLERİ GÖSTERMESİN"

Vakıf Başkanı Abdurahmanov ise Topçu’ya heyet adına teşekkürlerini ifade ederek, “Kuzey Kafkasya’da yaşayan bütün Türk soylu halklar gibi Kumuklar da Türkiye’de yaşanan bu görülmedik afet ile ilgili acıyı yüreklerinde yaşadılar. Sultan Mut Vakfı öncülüğünde ve koordinesinde, imamlar hutbelerde halkı bu konuda bilgilendirdi. Dağıstan, Çeçenistan ve Osetya da yaşayan bütün Kumuk Türkleri ellerinden gelen destekleri yaparak vekilleri ile birlikte Türkiye’ye gönderdiler. Allah Türk devletine ve milletine bir daha bu tip afetleri göstermesin inşallah" dedi.

Görüşme sonunda Topçu,  Kumuk Türkleri Sultan-Mut Tarkulu Etenekli Gençleri Destekleme Vakfı Başkanına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve Cumhurbaşkanlığı forsunu taşıyan kalemi hediye etti.