Türkmenlerden çağrı: “Türk firmaları gelsin”

Irak ordusunun dün 27 Ağustos’ta, terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtardığı Türkmen kenti Telafer’in Kaymakamı Abdul El-Abbas, Türk firmalarına seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 15:42
https://www.qha.com.tr/

Irak ordusunun dün 27 Ağustos’ta, terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtardığı Türkmen kenti Telafer’in Kaymakamı Abdul El-Abbas, Türk firmalarına seslendi. Türk firmalarının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi üzerinden Telafer'e girerek bölgenin yeniden yapılanmasına katkı sağlamasını isteyen El-Abbas, kentte güvenlik ve istikrarın oluşması gerektiğini dile getirdi.

Erbil merkezli Rudaw TV’ye konuk olan Kaymakam Abdul El-Abbas, Telafer’in 2014 yılında kasabayı ele geçiren DAEŞ'ten kurtarılmasının ardından Türk firmalarına seslendi. Kentin yeniden inşası için güvenliğin sağlanması gerektiğini belirten Abbas, güvenliğin sağlanmaması halinde Türk firmaları ile insani yardım kuruluşlarının rahat bir şekilde hareket edemeyeceğini söyledi.

158736

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar el-Abadi, 20 Ağustos’ta Irak güçlerinin Musul'a bağlı Türkmen kenti Telafer ilçesini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunu ilan etmiş, 27 Ağustos Pazar günü de Irak güçleri tarafından kurtarıldığını duyurmuştu.