Türkmenistan'da Hac yasağı!

Türkmenistan'da hac ibadetini yerine getirecek olan kişilerin seçiminde, şahsın akrabalarının üç nesil boyunca hiçbir suça karışmaması şartı koşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 17:05
https://www.qha.com.tr/

Türkmenistan'da devlet desteğiyle hacca giden vatandaşların üçüncü kuşağa kadar yakınları arasında herhangi bir suça karışmaması şartı aranacak.

Ülkede, hac listelerinin derlenmesine katılan bir memur, 30 Mayıs 2023 tarihinde Türkmenistan’ın “AzatHabar” gazetesine demeç verdi. Memur, "Balkan bölgesinde listelere girmek için sırada bekleyenler, koronavirüse karşı dört aşı olduklarına dair sertifikaların da aralarında bulunduğu belgeleri toplamaya başladı. Müstakbel hacı adayları, akrabalarının üç nesildir suç işlemediğini teyit eden belgeyi ibraz etmelidir. Akrabaları arasında hapis cezasını çekmiş en az bir kişi varsa o kişiler, listeye giremeyecekler. Ayrıca hac ibadeti yapacak olan kişi, yakınlarının hangi mezarlıklara gömülü olduğunu da yazılı olarak belirtmek zorundadır" dedi.

TÜRKMENİSTAN'DA RÜŞVET İDDİALARI!

Türkmenistan’da haziran ortasında gerçekleşecek olan Hac ziyareti kişi listelerinin hazırlanması sırasında rüşvet alındığına dair bilgiler aktarılmıştı. Türkmenistan devletinin desteğiyle gerçekleşen hac organizasyonuyla ilgili yolsuzluk iddiaları dünya kamuoyuna da yansıdı. Muhalif Türkmen basını, memurların, yakınları arasında mahkûmiyet bulunan hacı adaylarına 30 bin manat rüşvet karşılığında sahte belge hazırladığını duyurdu.