Türkmenistan'da geleneksel kültür haftası etkinlikleri

Türkmenistan’da her sene düzenlenen geleneksel kültür haftası, bu sene başkent Aşkabat'ta çeşitli etkinlik ve programlar ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 16:51
https://www.qha.com.tr/

Türkmenistan'ın tarihi, kültürü ve sanatının her alanda canlandırılmasını amaçlayan geleneksel kültür haftası, 22 Haziran 2023 tarihinde başkent Aşkabat'taki Mukamlar Sarayı'nda başladı. Bu yıl on birincisi düzenlenen kültür haftası kapsamında; tiyatro, sahne oyunları, konserler ve şiir dinletileri gibi çeşitli etkinlikler yapılacak.

"TÜRKMEN KÜLTÜRÜ VE SANATININ BAYRAMI"

11. Kültür Haftası etkinliğinin açılış törenine Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Mehricemal Mammedova, basın kuruluşlarının yöneticileri, sanatçılar ve ülkenin çeşitli bölgelerinden davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Mammedova, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov’un Kültür Haftası ile ilgili kutlama mesajını katılımcılara iletti. Berdimuhamedov kutlama mesajında, ülke genelinde düzenlenen kültür haftasını "Türkmen kültürü ve sanatının bayramı" olarak değerlendirdi.

29 HAZİRAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Etkinliğe büyük ilgi gösteren katılımcılar, Mukamlar Sarayı'nda açılan güzel sanatlar, Türkmen yöresel kıyafetleri, Türkmen milli müzik aletleri ve kitapların yer aldığı sergiyi gezdi. 11. Kültür Haftası 29 Haziran'a kadar devam edecek.