Türkmenistan'da Berdimuhammedov’un eserleri memurlar için zorunlu kılındı!

Türkmenistan'ın Balkan vilayetinde, kamu kurumu yöneticileri için Türkmenistan'ın eski lideri Kurbankulu Berdimuhammedov’un eserlerini ezbere bilme zorunlu kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 12:48
https://www.qha.com.tr/

Türkmenistan’ın muhalif basını “AzatHabar”, 24 Mayıs 2023 tarihinde Türkmenistan’ın batısında bulunan Balkan vilayetinde kamu kurumlarının yöneticileri için Türkmenistan'ın eski lideri Kurbankulu Berdimuhammedov’un eserlerini ezbere bilme zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

SINAVDA BAŞARISIZ OLANLAR İŞTEN ATILACAK!

Türkmenistan’ın Balkan Vilayetinde verilen "ezber emrinde", yöneticilere iki ay süre tanındı. İki aylık sürenin ardından Türkmenistan hükumeti tarafından bir sınav düzenlenecek ve sınavdan başarısız olanlar işten atılacak.

HER ALAN İÇİN FARKLI KİTAPLAR ZORUNLU KILINDI

Türkmenistan’da yeni hükmün ardından okullarda ve okul öncesi eğitim kurumları müdürleri için Berdimuhammedov’un yazdığı “Türkmenistan Devlet Prensibi” kitabının içeriğinin ezbere bilinmesi, saraylar ve kültür merkezi direktörleri için “Türkmen Kültürü”, kolluk kuvvetleri ve askeri kurumlar için “Cesurlar Vatanı Yükseltir”, sağlık kurumlarının müdürleri için ise “Mutluluk Sağlıkla Başlar” eserleri tavsiye edildi.

DAHA ÖNCEKİ LİDERLER DE KİTAP OKUTTU

Türkmenistan’ın Berdimuhammedov’dan önceki lideri Saparmurad Niyazov’un kaleme aldığı “Ruhname” adlı eserin ülkedeki eğitim kurumlarında okutulması ve memurların kitabın içeriğiyle ilgili sınava girmeleri gerekiyordu.

Kitapla ilgili bilgiler ehliyet almak için de gerekli hale getirilmişti.