Türkiye ile Özbekistan arasındaki yeni dönemin ilk adımı: Yol haritası imzalandı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın'ın Özbekisatn'da gerçekleştirdiği üçlü formattaki toplantıda iki ülke arasındaki iş birliğinin kurumsallaştırılması ve ileriye taşınması konusunda "Yol haritası" imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 18:13
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın 12 Eylül 2024 tarihinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te mevkidaşları ile üçlü formatta görüşmeler gerçekleştirdi.

"BU İŞ BİRLİĞİNİ TÜRK DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BULUYORUM"

Özbek Türkü mevkidaşı Bahtiyar Saidov ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan iki ülke arasındaki iş birliğini kurumsallaştırma ve derinleştirme hedefinin önemine dikkat çekti. Fidan, "İki ülke arasındaki stratejik iş birliğini hem Türk dünyası hem de iki ülke açısından fevkalade önemli buluyorum" dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR 

İki ülke arasındaki iş birliğini kurumsallaştırmanın ve ileriye taşımanın önemli bir adımı olan toplantıda "Yol haritası" imzalandı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Görüşmelerin neticesinde, iki ülke arasındaki somut iş birliğinin kurumsallaşması ve sistematik olarak sürdürülmesini sağlayacak yol haritası üzerinde mutabık kalınmış ve söz konusu metin katılımcılar tarafından imzalanmıştır. Yol haritası, siyasi iş birliği ve parlamenter diplomasi; ticaret, ekonomi ve yatırım; savunma, güvenlik ve içişleri başlıkları ile kültürel ve insani alanlarda atılacak somut adımları içermektedir. Kardeş ülke Özbekistan’la olan kapsamlı stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Bu ziyaret ve açıklamalar, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve stratejik ortaklıklarının derinleşmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.