Türkiye'den Azerbaycan'a destek!

Milli Savunma Bakanı Güler, Azerbaycan Türkü mevkidaşı Zakir Hasanov ile görüştü. Bakan Güler Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 15:50
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'ın anayasal yapıyı yeniden tesis etmek için 19 Eylül 2023 itibariyle Karabağ'da Ermeni ayrılıkçılara yönelik başlattığı "Antiterör Operasyonu" operasyonunun ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile telefon görüşmesi yaptı. Güler, Türkiye'nin her zamanki gibi bugün de Azerbaycan'ın yanında olduğunu bildirdi.

"ANTİTERÖR OPERASYONU" BAŞLADI

Azerbaycan ordusu kendi toprağı Karabağ için başlattığı operasyonla birlikte bölgedeki sivillerin can güvenliğini de unutmadı. Ermeni güçlerinin, Azerbaycan'ın Karabağ'daki askeri mevzilerine yönelik sürdürdüğü saldırıların ardından bölgede tansiyon yükseldi. Öte yandan, Ermeni güçlerinin döşediği mayına basan 4 Azerbaycan askeri bugün şehit oldu. Bunun ardından, Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerine karşı operasyon başlattı. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada; Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla "Antiterör Operasyonu" başlatıldığını duyurdu. 

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI BÖLGEDEKİ SİVİLLERE KISA MESAJ GÖNDERDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yayımladığı açıklamada, "Azerbaycan yasalarına ve uluslararası insancıl hukuk normlarına uygun olarak güvenliği garanti edilen idari, sosyal, eğitimsel, tıbbi, dini ve diğer nesnelerin korunması düzenlenecektir" ifadeleriyle bildiri yayımladı. Bildiride; kadın, yaşlı, çocuk tüm sivillerin tıbbi ihtiyaçlarının sağlanacağı, Ermeni sivillerin tahliye edileceği belirtildi.