Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ithafen "Atadan Kalan Asil Miras" sergisi

TÜRKSOY ile Kazakistan Kültür ve Ticaret Merkezi organizasyonuyla Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı ve TÜRKSOY'un kuruluşunun 30. yılı anısına İstanbul'da "Atadan Kalan Asil Miras" isimli sergi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 12:22
https://www.qha.com.tr/

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), kuruluşunun 30. yılı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kazakistan'ın Almatı kentinde başlayan kutlama etkinlikleri, Türk dünyasının çeşitli bölgelerinde devam ediyor. 

"ATADAN KALAN ASİL MİRAS" İSİMLİ SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

TÜRKSOY ile Kazakistan Kültür ve Ticaret Merkezi işbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve TÜRKSOY'un kuruluşunun 30. yılı vesilesiyle İstanbul'da Milli Miraslar Sergisi'nin açılışı yapıldı. 18 Temmuz 2023 tarihinde “Atadan Kalan Asil Miras” isimli sergide, Türk dünyasının kültürel değerlerini gösteren eşyalar gösterildi.

TÜRKSOY'UN KURULUŞU

TÜRKSOY, 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye'de imzalanan anlaşma ile kuruldu. Teşkilata daha sonra; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gagauzya, Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tuva ve Hakas cumhuriyetleri gözlemci üye olarak katıldı. Türk kültürünü korumak için amacıyla kurulan ve faaliyetlerini yürüten TÜRKSOY, Daimi Konsey Toplantıları ile her yıl üye ülkelerin kültür bakanlarını bir araya getiriyor.