Türk hacker grubu TurkHackTeam’dan Çin operasyonu

Çin’in Doğu Türkistan'daki sistematik soykırım politikası Türk hacker grubu olan TurkHackTeam'ı harekete geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 12:52
https://www.qha.com.tr/

Faşist Çin rejiminin Doğu Türkistan'da her geçen gün dozunu artırarak devam ettirdiği soykırım politikası Türk hacker grubunu harekete geçirdi. TurkHackTeam grubu, Çin'e ait çok sayıda web sitesine siber saldırı düzenledi. Türk hacker grubunun düzenlediği siber saldırıda, Çin'in önemli teknoloji şirketleri, akıllı cep telefon markaları, devlet bankaları ve kurumları bulunuyor. 

"SALDIRIYI ARTIRACAĞIZ"

TurkHackTeam'dan yapılan açıklamada "Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne karşılık olarak başlattığımız, liderliğini sürdürdüğümüz operasyona bazı Anonymous grupları da katılarak destek vermiş ve Çin'e ait pek çok önemli web sitesi saldırıya maruz bırakılmıştır. Çin eğer bu zulmü durdurmaz ise tüm devlet sunucularını vuracak, ciddi ekonomik zarara sokacak sansasyonel saldırılarımızı artıracağız. Çin'e ait kurum, kuruluş, banka, tv ve diğer önemli sitelerine botnet sistemimizle saldırılar düzenleyerek uzun süreli ağ trafiğine kapatıldı" ifadelerini kullandı. 

80 BİNDEN FAZLA VERİ ELE GEÇİRİLDİ

Çin vatandaşlarına ait pasaportlar bilgileri dahil 80 binden fazla çok önemli verileri ele geçirdiğini açıklayan grup yakında tamamının yayımlayacağını duyurdu. TurkHackTeam grubu Ünlü Çin Telefon Markası OPPO ve Realme'nin resmi web siteleri, Çin Devlet Döviz İdaresi ve Bank Of China resmi web sitelerinini hackledi. Çin E Devlet Ağı ve Bakanlığa ait Veri Tabanının ele geçirildiği bildirildi.

Ministry of China Dumped ! We told you. We will not keep you alive on the internet ! We will share all this information soon.#Uyghurs #ChinaProtests #Chinaop #ChinaOperation #OpChina pic.twitter.com/pRxc219LQc

— Anka Red Team (@AnkaRedTeam) December 24, 2022