Türk dünyasından öğrenciler, YTB'nin iftarında buluştu

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ankara'da eğitim gören Türk dünyası öğrencileri için iftar programı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 10:02
https://www.qha.com.tr/

Ramazan ayında iftar sofraları Türkiye'de göz dolduruyor. Türkiye'de eğitim gören Türk dünyası öğrencileri de YTB'nin iftar programında bir araya geldi. 

YTB'DEN ÖĞRENCİLERE İFTAR YEMEĞİ

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) dün düzenlediği programda, Ankara'da eğitim gören 33 ülkeden yaklaşık 400 öğrenci iftar sofrasında buluştu. YTB'nin merkezinde gerçekleşen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından YTB Başkanı Abdullah Eren yaptığı konuşmada, "Biz de YTB olarak dünyanın her yerinde yaşanan bu Ramazan coşkusunu kurumumuzda yaşatmak istiyoruz. O yüzden yaklaşık 4 senedir ramazan ayında burslu öğrencilerimiz için iftar programı düzenliyoruz" ifadelerini kullandı. 

DEPREM FELAKETİ EĞİTİMİ AKSATTI

Eren, dünyayı çepeçevre saran Kovid-19 virüsü ve Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaarş merkezli depremler dolayısıyla eğitimin aksadığını şu sözlerle dile getirdi:

"Maalesef bu sene 6 Şubat'ta ülkemizin 11 şehrini, yaklaşık 10 milyon insanımızın yaşadığı bölgeyi etkileyen ve 49-50 bin insanımızın canını kaybettiği çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. 500 yılda bir olan 9 saat içerisinde 2 tanesi 7,5'in, 2 tanesi de 6'nın üzerinde depremlerin meydana geldiği çok acı bir gün yaşadık. Tabii ondan sonra da ortaya çıkan acil ihtiyaçlar çerçevesinde üniversiteler online eğitime döndü. Biz de bu şartlar içerisinde girdiğimiz bu ramazanda sizlerle tekrar bir arada olmak istedik."

Türkiye Bursları ailesinin 2011'den itibaren yaklaşık 35 bin kişilik bir aile olduğunu vurgulayan Eren, "Sizlerden bir ricamız var; Türkiye'den mezun olduktan sonra ülkelerinize döndüğünüzde veya sizlerin ülkesinden arkadaşları tanıdığınızda lütfen onları Türkiye'ye yönlendirin, Türkiye'yi anlatın, Türkiye'yi, Türkiye'nin güzelliklerini, Türk insanının misafirperverliğini, Türk kültürünü anlatın. Bu toprakların ne kadar zengin bir geçmişe sahip olduğunu anlatın" dedi.

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMDE 5 YTB ÖĞRENCİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan bu ay içerisinde 5 kez iftar programında bir araya geleceklerini ifade eden Abdullah Eren, Kahramanmaraş bölgesinde burslu bin 200 öğrencinin olduğunu bunlardan 5'inin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

İftarın ardından eren, öğrencilerin kendi kültürlerini tanıttığı sergileri gezdi.