Türk devletlerinin Milli Güvenlik Konseyi sekreterleri Türkistan’da toplandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Milli Güvenlik Konseyi (MGK) Sekreterleri 3. Toplantısı 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 16:43
https://www.qha.com.tr/

Kazakistan’ın kadim şehri Türkistan’da TDT Milli Güvenlik Konseyi Sekreterleri bir araya geldi. TDT Milli Güvenlik Konseyi Sekreterleri 3. Toplantısı'na;  Azerbaycan Güvenlik Konseyi Sekreteri Ramil Usubov, Kazakistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Gizat Nurdauletov, Kırgızistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Marat İmankulov, Türkiye Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Özbekistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Viktor Mahmudov ve TDT Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman başkanlığındaki TDT Sekretaryası katıldı.

Toplantıda TDT bölgesi ve dünyadaki güncel güvenlik durumu, bölgesel ve küresel gelişmelerin Türk bölgesine olası etkilerinin yanı sıra ulaşım güvenliği ve Orta Koridor boyunca ulaştırma ve lojistik altyapısının geliştirilmesi, uluslararası bilgi güvenliğinin sağlanması konuları değerlendirildi.

Taraflar, terörizm ve aşırıcılıkla, yasa dışı silah ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ve sınır ötesi organize suçlarla mücadelede iş birliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Ayrıca toplantıda mevcut güvenlik iş birliğinin somut proje ve programlarla geliştirilmesine yönelik TDT çerçevesindeki mekanizmaların güçlendirilmesi konusunu da görüşüldü.