Traktör taraftarları, Tebriz'de Azerbaycan bayrağı açtı

Güney Azerbaycan Türklerinin futbol takımı Traktör Tebriz'in taraftarları, Tebriz'de “Azerbaycan var olsun, istemeyen kör olsun”, “Türk dilinde medrese, olmalıdır herkese” sloganları ile stadyumu inletti. Taraftarlar, karşılaşma sırasında Azerbaycan bayrağı açtı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 17:22
https://www.qha.com.tr/

Asya Şampiyonlar Ligi müsabakasının play-off turu kapsamında İran’da, Güney Azerbaycan Türklerini temsil eden futbol takımı Traktör Tebriz ile Birleşik Arap Emirlikleri takımı Şarja ile karşı karşıya geldi. Sahand Stadyumu'nda 22 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşen karşılaşmada Traktör Tebriz taraftarlarının sayısının 60 bin civarında olduğu bildirildi.

TRAKTÖR TEBRİZ TARAFTARLARI, AZERBAYCAN BAYRAĞI AÇTI

Karşılaşma sırasında Traktör Tebriz taraftarlarının, “Azerbaycan var olsun, istemeyen kör olsun”, “Türk dilinde medrese, olmalıdır herkese” gibi pek çok slogan attığı görüldü. Karşılaşma sırasında taraftarların, Azerbaycan bayrağını göndere çekmesi izleyicilerde heyecan uyandırıp alkışlarla karşılanırken, binlerce taraftarın sloganlar attığı aktarıldı.

Güney Azerbaycan’ın dört bir yanından taraftarlar, Traktör Tebriz’i desteklemek için Sahand Stadyumu'na geldi. Maça Erdebil’den gelen Güney Azerbaycan Türkü taraftarlarının, “Erdebil canım, Tebriz benim kanımdır” sloganları, Tebriz halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Urmiye’den gelen taraftarlar da maçta coşkuyla karşılandı.

Diğer yandan güçlü taraftar kitlesine rağmen Traktör Tebriz, Şarja ile gerçekleşen karşılaşmadan 3-1 yenik ayrıldı.