Tebriz'de Uluslararası Şehriyar Kongresi gerçekleştirilecek

Güney Azerbaycan Türklerinin ünlü şairi Muhammed Hüseyin Şehriyar'ın 2018 yılında Tebriz'de Uluslararası Şehriyar Kongresi'nde anılacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 15:56
https://www.qha.com.tr/

Güney Azerbaycan Türklerinin ünlü şairi Muhammed Hüseyin Şehriyar'ın 2018 yılında Tebriz'de Uluslararası Şehriyar Kongresi'nde anılacağı açıklandı. Araz News'in haberine göre ölüm yıldönümü olan 18 Eylül'de açıklanan bu kararı, Tebriz Belediye Meclisi Kültür Komisyonu aldı.

Tebriz Belediye Meclisi Kültür Komisyonu başkanı Faraj Mehemmed Guluzade şairin mozolesinde şu açıklamalarda bulundu: "Maalesef, 18 Eylül’de (üstat Şehriyar’ın adını taşıyan Şiir ve Edebiyat Günü) bu yıl üstat Şehriyar’a layık bir anma düzenleyemedik. 27 gün boyunca hazırlıklar yaptık ancak daha iyisini yapmak zorundayız, bu bizim borcumuz. Sevgili Tebrizlilerden bu durum için özür dileriz. Tebriz Belediye Meclisi üyeleri olarak, 2018 yılında, Uluslararası Şehriyar Kongresi adında bir etkinlik düzenlemeye karar verdik.” dedi.

Şehriyar, İran'da yaşayan Güney Azerbaycan Türklerinin en büyük şairi olarak görülüyor. Türk edebiyatının da en büyük ustalarından olarak görülen Şehriyar 18 Eylül 1988'de hayata gözlerini yummuştu. Heyderbabaya Selam, Yar Kasidi gibi şiirleri ile Azerbaycan Türkçesinin ölümsüz eserlerini veren Şehriyar'ın ayrıca Farsça şiirleri de bulunmaktadır.